Werken in Villa Augustus (7) – Melissa, administratie: 'Heerlijk, al die getallen'

30 december 2021

Zeker, Melissa Meiring (24) was op de havo en het vwo altijd al goed in het doorgronden van cijfers. Maar dat ze dat nog eens ooit ook 'echt supertof' zou gaan vinden? Op het kantoor van Villa Augustus gebeurde het. 'Heerlijk, twee van die schermen vol getallen voor me. Het is en blijft boeiend.'


Melissa wist weinig of niets van bedrijfsadministratie toen ze ruim een half jaar geleden op een vacature in Villa Augustus solliciteerde. Dus best verbaasd was ze wel dat ze de baan ook kreeg.

'Ik zou de tijd krijgen om alles stapje voor stapje te leren, zo werd me verzekerd. En dat is uitgekomen. Ik heb mijn chef Elizabeth en anderen in het begin veel moeten vragen, maar dat is voor niemand hier ooit een punt geweest.'

Ondertussen kennen de Excel-sheets met grootboekrekeningen, loonjournalen en in- en verkoopfacturaties voor Melissa allang geen geheimen meer. Ook voor ondersteunende taken op het gebied van personeelszaken draait ze haar hand niet meer om. 'Dat maakt mijn werk ontzettend veelzijdig. Er dienen zich iedere week wel weer nieuwe uitdagingen aan.'

Dat moet je uitleggen.

Melissa: 'Nou, Elizabeth maakt me vaak genoeg vrij voor een uitzoekklus waar je al gauw drie uur mee zoet kan zijn. Dan ben je onafgebroken geconcentreerd bezig met het uitpluizen van bedragen. Elke keer weer fijn als na al dat spitten dan ook alles tot achter de komma klopt. 

'Natuurlijk, de computer doet veel werk voor je. Maar je moet ook over het analytische vermogen beschikken om door cijferstaatjes heen te kijken. Dat je doorziet wat er in een boekhouding eventueel scheef zit.'


Jij bent waarschijnlijk een natuurtalent.

'Misschien heb ik het wel van mijn moeder. Die is ook al 16 jaar met veel plezier en enthousiasme werkzaam in de administratieve sector. En op school haalde ik altijd wel hoge punten voor wiskunde. Los daarvan is het interessant om te ontdekken hoe een bedrijf als Villa Augustus achter de schermen precies functioneert.

'Ik werkte al eerder in de bediening in restaurants in Dordrecht en Gorinchem. Het dagelijkse contact met gasten was leuk hoor, maar op deze plek steek je weer veel op over alle verschillende kosten die met het runnen van een grote horeca-onderneming zijn gemoeid. Heel fascinerend. Ik leer er nog elke dag in bij.'

En met een grote toekomst als financieel expert in het vooruitzicht.

'Tja, misschien. Ik volg naast mijn werk sinds kort ook een opleiding toegepaste psychologie. Een dag in de week naar college, en alle doordeweekse avonden en zondags met thuisstudie. Wie weet kan ik als ik ben afgestudeerd in Villa Augustus nog eens doorstromen naar de hr-afdeling. Maar ik hoef gelukkig nu nog niet te kiezen uit de mogelijkheden die ik over een paar jaar heb.'

Wat is jouw favoriete plek in Villa Augustus?

'Haha, dat is mijn eigen plek op het kantoor van de eerste etage boven de markt. Hou mij maar lekker aan dat bureau aan het raam met die twee beeldschermen. Ik heb het er gezellig, en zoals gezegd: ik maak er elke dag weer genoeg mee.'