Een taart waarvoor je alléén al zou willen trouwen

8 mei 2019


Hoofdkelner Esmeray met de naked cake

Een bruid of een bruidegom kies je voor altijd. Althans, dat zal nog steeds het voornemen van de meeste stellen zijn wanneer ze elkaar het jawoord geven. Maar als het gaat om die ene taart die kersverse echtelieden er op hun bruiloft traditioneel bij aansnijden, kunnen de smaken na verloop van jaren nog wel eens gaan verschillen. Zo zwaar, zoet en opgesmukt met parels en strikjes als hij op trouwerijen jarenlang naar binnen werd gereden, zo verrassend anders oogt en proeft een bruidstaart die met zijn tijd meegaat. De naked cake is er zoëen.

De 'uitvinding' ervan wordt toegeschreven aan Christina Tosi van de Milk Bar in de East Village in New York. Daar, en in de vele nevenvestigingen die snel volgden, verkoopt ze al sinds 2008 taarten waarvan alle lagen en gebruikte ingrediënten 'bloot' blijven liggen, dus zonder dat ze met marsepein, fondant of door middel van icing en frosting zijn afgedekt. Daarnaast worden in een naked cake ook veel natuurlijke ingrediënten verwerkt, zoals bloemen, noten, fruit en kruiden. 

'Een taart die past bij Villa Augustus'

Keukenchef Arthur van Brug en Magda Sempel creëerden voor  Villa Augustus ook zo'n bruidstaart. Hij komt in de plaats van de drie klassiekere varianten uit onze bakkerij en heeft een lemoncurd van citroen als vaste basis. Een lichter beslag van mascarpone vervangt de botercrème waarmee tot dusver werd gewerkt.

De tuin en haar seizoenen laten zich in de nieuwe bruidstaart meer dan ooit gelden. Behalve plukfruit uit de boomgaard zoals bessen, kweeperen en vijgen gaan er onder andere ook lavendel, tijm en rozemarijn in. Arthur: 'Hij is lekker fris, en in het geheel niet standaard. Helemaal een taart die bij een bruiloft in Villa Augustus past.’ Zelf is hij nog niet van plan om te trouwen, bekent de chef. Maar, extra aanbeveling: hij zou het er naar eigen zeggen voor deze bruidstaart om doen.

Kijk hier voor meer informatie over trouwen bij Villa Augustus.

  • De nieuwe bruidstaart van Magda Sempel en Arthur van Brug

    De nieuwe bruidstaart van Magda Sempel en Arthur van Brug

  • Magda (l) en Elizabeth in de bakkerij, druk met de creatie van de bruidstaart

    Magda (l) en Elizabeth in de bakkerij, druk met de creatie van de bruidstaart