Bietensoepje met bottarga, geroerbakte mosselen, spitskool uit de houtoven, en gebakken schol

23 juni 2022

Tot en met 30 juni kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: soep van geroosterde biet met dragon en bottarga, geroerbakte mosselen, spitskool uit de houtoven met bloemkool en lente-ui, en gebakken schol met seizoensgroenten en tijmaardappeltjes. Uit de bakkerij: fruittaart met diverse soorten bessen uit de moestuin.


Soep van het seizoen: Geroosterde biet met dragon en bottarga, € 8,50

Fris, lauwwarm soepje van lichtzoete bietjes, vers uit de moestuin. We brengen het gerechtje op smaak met bottarga, ofwel viskuit die gedroogd, gezouten en vermalen is. In de Italiaanse keuken zijn het de eitjes van de tonijn die hiervoor worden gebruikt, in Nederland zijn ze afkomstig van de harder. Deze duurzaam gevangen vis zwemt voor de Nederlandse kust in twee soorten. In de Waddenzee en langs de Noordzeekust zijn dat voornamelijk de diklipharders, in de Zeeuwse wateren dunlipharders. 

 

 

Geroerbakte mosselen met bieslook en witte wijn, € 15

Liefhebbers van schaal- en schelpdieren stappen deze maanden natuurlijk moeiteloos van de oesters (einde seizoen) over op de mosselen (start van het seizoen). De keuken kookt ze op hoog vuur met bieslook, dragon en bosui uit de tuin en wat witte wijn. In de zomer kun je in Villa Augustus ook gerechtjes met kokkels, scheermesjes en/of alikruiken tegemoetzien.

 

Spitskool uit de houtoven met bloemkool en lente-ui, € 9

De laatste oogst van spitskool uit de moestuin. We snijden hem in parten om hem daarna beetgaar te roosteren in de houtoven. Van de bloemkool maakt de keuken een gladde saus op basis van boter en room. Erbij serveren we lente-ui van eigen oogst.