Papardelle met wild zwijn, mul, pompoensoep met labneh, Zeeuwse creuses

17 december 2021

Tot en met 23 december kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten onze vaste kaart om bestellen: pappardelle met wild zijn, rode mul, pompoensoep met labneh, en Zeeuwse creuses. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze keuken.


Pappardelle met wild zwijn, boerenkool en olijfolie, € 13

Het wild zwijn mag in Nederland worden geschoten van 1 juli tot februari binnen de door de overheid vastgestelde leefgebieden: de nationale parken Hoge Veluwe en De Meinweg (Groote Peel). Daarbuiten wordt het afschot bepaald aan de hand van de toename van de populatie, die de laatste jaren fors is. In de oostelijke helft van ons land is wild zwijn relatief gemakkelijk verkrijgbaar bij de poelier en de slager, elders is het nog altijd geen erg gangbaar product. In Villa Augustus betrekken we ons vlees van poelier Jaap Reedijk uit Ridderkerk (lees er hier meer over). De wildstoof met pappardelle is een klassiek herfst- en wintergerecht in Italië.


Vangst van de dag: Mul, € 23

Evenals kabeljauw is mul het grootste deel van het jaar eigenlijk onbetaalbaar. De prijzen kunnen oplopen tot € 60 per kilo, wat hem twee keer zo duur maakt als bijvoorbeeld een Oosterscheldekreeft. Mooi dus als de kans zich een keer voordoet om het visje toch voor een normaal bedrag op de kaart te kunnen zetten, en dat is deze week het geval. Minstens zo onweerstaanbaar is dat je er ook meteen twee van op je bord krijgt. De filets van de gegrilde mul zijn heel delicaat en puur van smaak. Met een drup van de bergamotcitroen en wat olijfolie is dit gerechtje dan ook áf.

  • Wildzwijn-pasta en pompoensoep met labneh

    Wildzwijn-pasta en pompoensoep met labneh

  • Gestoofd op de pappardelle: boerenkool uit onze moestuin

    Gestoofd op de pappardelle: boerenkool uit onze moestuin

  • Rode mul voor de lunch of met roomservice op je hotelkamer

    Rode mul voor de lunch of met roomservice op je hotelkamer