Combineer je hotelverblijf met een bezoek aan 'In het licht van Cuyp' (2)

19 november 2021

Hotel/museum-arrangement Villa Augustus

Tot en met 6 maart 2022 is in het Dordrechts Museum In het licht van Cuyp te zien. Een uniek overzicht van de zeventiende-eeuwse, Hollandse landschappen van Aelbert Cuyp. In de tentoonstelling is het werk van Dordrechts beroemdste inwoner samengebracht met een dertigtal schilderijen van Britse meesters. Zo hebben onder anderen Gainsborough, Constable en Turner zich nadrukkelijk door het werk van Cuyp laten inspireren.

Kortingscode

Combineer een verblijf in Villa Augustus met een bezoek aan deze unieke tentoonstelling. Vermeld de kortingscode 'aelbertcuyp' bij je online-boeking en ontvang bij het inchecken de catalogus van In het licht van Cuyp, ter waarde van € 29,95. (Toegangskaarten voor de tentoonstelling niet inbegrepen.)

Stadswandeling

Voor bezoekers van de tentoonstelling heeft het Dordrechts Museum een stadswandeling uitgestippeld die langs memorabele plekken uit de tijd van Aelbert Cuyp voert. Deze wandelroute is ook gratis verkrijgbaar bij de receptie van Villa Augustus.

Op dit blog

Het eerste blogartikel dat we aan Cuyp wijdden, lees je hier. In onderstaand verhaal belichten we één mysterieus gebleven aspect uit zijn leven: woonde de schilder nou ooit op dezelfde plek als die van onze huidige 'zustertuin' op Landgoed Dordwijk?

Landgoed Dordwijk in Dubbeldam

Aelbert Cuyp en Dordrecht (2)

Van alle sporen die Aelbert Cuyp in zijn geboortestad heeft achtergelaten, spreekt er één het meest tot de verbeelding. Tenminste, zo denken wij er bij Villa Augustus over. Dat spoor voert naar de kasteelboerderij in het toenmalige dorp Dubbeldam, dat sinds 1970 bij Dordrecht is getrokken. Het monumentale pand bestaat nog steeds en dateert vermoedelijk uit 1635.

De kasteelboerderij ligt op een minuutje of tien fietsen van Villa Augustus. We hebben er een speciale band mee omdat hij deel uitmaakt van het Landgoed Dordwijk. Op deze schitterende buitenplaats bevindt zich onze tweede kitchen garden. De ‘zustertuin’ die Villa Augustus heel het jaar door van extra groenten, fruit en kruiden voorziet. En we telen er op historische grond kun je wel zeggen, want niemand minder dan Cuyp zou er dus ook voetstappen hebben liggen.