Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Daniël Dee, foto door Lenny Oosterwijk Daniël Dee, foto door Lenny Oosterwijk
  • Hester Knibbe Hester Knibbe
  • Myrte Leffring, foto door Ries van Wendel de Joode Myrte Leffring, foto door Ries van Wendel de Joode

Rotterdamse dichters in de boomgaard

De Rotterdamse dichters Hester Knibbe, Daniël Dee en Myrte Leffring, voor het eerst samen in één programma, dragen hun gedichten voor in de schaduw van de appelbomen van Villa Augustus.

De poëzie van de gelauwerde Hester Knibbe gaat vooral over mensen, wat hen bezighoudt en drijft. Zij probeert naast en achter het algemene te kijken om het bijzondere te zien, om nieuwe, onverwachte verbanden te leggen. 

Daniël Dee maakt gedichten in taal die recht voor zijn raap is, die soms lijken op prozanotities en waarin de humor niet wordt geschuwd. Hij is daarmee wellicht het meest Rotterdams qua tongval en woorden in dit programma.

Myrte Leffring's  gedichten zijn toegankelijk, melodieus en sensitief. Zij was in 2017 Queen of the Secret Garden, een van de kunstenaars die op uitnodiging van Villa Augustus een paar dagen en nachten doorbrengt in de giardino segreto, de geheime tuinkamer van Villa Augustus. In ruil ontvangt Villa Augustus een op dat verblijf geïnspireerde tekening, foto, verhaal of gedicht.

Myrte Leffring is de nieuwe hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater én de samensteller van dit programma.

Datum: zondag 6 september
Aanvang: 11.00 uur, 12.15 uur en 13.30 uur
Toegang: € 5,00
Locatie:  In de boomgaard van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Online kaartverkoop

Het Programma vindt buiten plaats, houd 1,5 meter afstand. Bij slecht weer zorgen wij voor een binnenlocatie met een veilige opstelling. Middels het kopen van een kaartje verklaart u thuis te zullen blijven indien u Covid-19 klachten heeft.