VA Restaurant Dordrecht

Midden in de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw, ligt het Restaurant van Villa Augustus. De hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor 200 gasten. Het restaurant is het ideaal van tuinman en kok, want wat is er mooier: van het vroege voorjaar tot diep in de winter is hier in de tuin het Nederlandse seizoen zichtbaar en oogstbaar. Inspirerend voor beiden. Alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij dat zo lekker en mooi mogelijk klaar.

Wilt u direct een tafel reserveren? Klik dan hier.

Het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht

De menukaart

Op de menukaart staat een beperkt aantal gerechten, waarvan er iedere twee maanden enkele veranderen. We werken zo veel mogelijk met biologische of op anderszins goede manier geproduceerde producten. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingrediënten elders uit Europa schuwen we zeker niet!

Let op!
Op de schoolborden boven de keuken staan extra gerechten die in kleine hoeveelheden worden gemaakt omdat de ingrediënten maar beperkt beschikbaar zijn. Ze wisselen vaak van dag tot dag. Kruisbessenijs, wildzwijnrillettes met pruimencompote of soep van verse kapucijners: wat zich maar aan bijzondere ingrediënten aandient.
Tafel in het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht

De houtoven

Iedere ochtend wordt de houtoven aangestoken, waarlijk de trots van de kok. Vis, duifjes, tomaten, bietjes; allerlei gerechten worden in de met essenhout gestookte oven geroosterd of gebakken. Favoriet is de pizza van het seizoen.

Het terras in de tuin van Villa Augustus in Dordrecht

De wijnkaart

Villa Augustus heeft een mooie, bescheiden wijnkaart. De meeste geselecteerde wijnen komen van boeren die op een gezonde manier verbouwen. Het zijn daarom vaak biologisch geproduceerde wijnen.

Ontvangst in het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht

Het ontbijt

Voor hotelgasten, maar ook voor gasten van buiten, staat er ’s ochtends in het restaurant een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Leuk idee om met vrienden buiten de deur te ontbijten! Het ontbijt bestaat uit een wisselend assortiment van belegde croissants, yoghurt met granola, fruit van het seizoen, salades, geroosterde groenten, belegde zuurdesemboterhammetjes en zoete en hartige gerechten uit eigen bakkerij. Inclusief filterkoffie of thee van het buffet, gefilterd bruiswater en huisgemaakte siroop.

 • op werkdagen van 7.00 – 12.00 uur
 • in het weekend van 8.00 – 12.00 uur
 • vanaf € 15,00 per persoon kinderen € 7,50
De houtoven van Villa Augustus in Dordrecht

De Afternoon Tea

Een etagère met taart, versgebakken scones met zelfgemaakte jam en clotted cream, hartige zuurdesem boterhammetjes, quiche en natuurlijk keuze uit diverse soorten thee.

 • dagelijks van 14.00 – 17.00 uur
 • € 19,50 per persoon
Ontbijt bij Villa Augustus in Dordrecht

Het terras

Van het voorjaar tot soms wel in oktober kan er gegeten en gedronken worden op het terras in de tuin. Tussen de citroenbomen, met uitzicht op de moestuin waar geschoffeld, gezaaid, geplant en geoogst wordt.

Loop ’s avonds als de zon ondergaat even door de tuin om de zon in het Wantij te zien zakken…
Koffie bij Villa Augustus in Dordrecht

Reserveren

In het restaurant kan gereserveerd worden. Maar we houden ook plaatsen vrij voor mensen die gewoon langs komen.

Grotere gezelschappen

Voor gezelschappen groter dan 16 personen – en natuurlijk ook voor kleinere – zijn er de Moestuinzaal en de Wantijzaal. En in de zomer is er de Limonaia (citroenbomenkas). Deze zaal is beschikbaar van half april tot half november als de citroenbomen buiten staan. Kijkt u hier voor meer informatie over onze zalen.

Openingstijden

Het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner:

 • maandag t/m donderdag van 7.00 – 24.00 uur
 • vrijdag van 7.00 – 1.00 uur
 • zaterdag van 8.00 – 1.00 uur
 • zondag van 8.00 – 24.00 uur
 • de keuken is dagelijks geopend tot 22.45 uur
Of even een biertje of een espresso..?!

Honden

Honden zijn alleen toegestaan in de markt, het restaurant en op het terras van het restaurant.

Roken

Roken kan uitsluitend op de terrassen rond het hotel en het restaurant.

En verder…

Kijk hier! Het restaurant van Villa Augustus!

 • Het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht
 • Tafel in het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht
 • Het terras in de tuin van Villa Augustus in Dordrecht
 • Ontvangst in het restaurant van Villa Augustus in Dordrecht
 • De houtoven van Villa Augustus in Dordrecht
 • Ontbijt bij Villa Augustus in Dordrecht
 • Koffie bij Villa Augustus in Dordrecht