VA Programma

KUNST DOET BETER KIJKEN EN LUISTEREN Schoonheid om je heen, in taal, kleur, letters, poëzie, beelden en klanken, is belangrijk. Daarom nodigen we kunstenaars en andere gasten uit voor ons culturele programma. Dat kunnen musici, schrijvers, architecten, illustratoren, schilders, biologen of filosofen zijn. Zij geven concerten in de Limonaia of vertellen tijdens onze Ontmoetingen boeiende verhalen in de torenzalen. Onderwerpen die altijd iets met Villa Augustus van doen hebben. Soms exposeren ze in pop-upgalerie HERFST in kamer 24, of verblijven als Queen of the Secret Garden (artist-in-residence) in de geheime kamer in de Giardino Segreto, in ruil voor een verhaal, gedicht, foto, tekening of iets anders, geïnspireerd door hun verblijf. 

Ragazze Quartet - Foto: Sarah Wijzenbeek Ragazze Quartet - Foto: Sarah Wijzenbeek

Het eerste Concert: 
Ragazze Quartet, Dana Zemtsov, Ketevan Roinishvili, Anne Vegter

Uitverkocht

Nocturne - een concert als een betoverende droom

Op vrijdagavond 16 september vormt de Limonaia het sfeervolle decor voor een poëtisch concert van het Ragazze Quartet, in samenwerking met altviolist Dana Zemtsov (winnaar Kersjesbeurs 2014), cellist Ketevan Roinishvili (finalist Dutch Classical Talent 2015) en Dichter des Vaderlands Anne VegterNocturne is een concert in woord, muziek en beeld, met composities van Ligeti, Riley en Schönberg die onmiskenbaar de nacht symboliseren.

Lees hier meer
Corrie van Binsbergen en Josse De Pauw – Foto: Greetje van Buggenhout Corrie van Binsbergen en Josse De Pauw – Foto: Greetje van Buggenhout

Ontmoet Corrie van Binsbergen & Josse De Pauw

Mirakel

Josse De Pauw is een gevierd acteur, filmregisseur, theatermaker, auteur en columnist. Muziek speelt in het werk van de Vlaamse reus altijd een grote rol, terwijl bij componist en muzikant Corrie van Binsbergen tekst steeds vaker onderdeel van haar voorstellingen is. De twee bleken verwante geesten. Najaar 2013 werkten zij voor het eerst samen voor het Vlaamse literaire evenement Geletterde Mensen. Dat smaakte naar meer en resulteerde in de voorstelling Mirakel: één lange gitaarimprovisatie met teksten en muziek die elkaar sturen, uitdagen, prikkelen en boven zichzelf doen uitstijgen. Dinsdag 12 april te zien en horen bij Villa Augustus!

Lees hier meer
Hanneke Groenteman - Foto: Rogier Veldman Hanneke Groenteman - Foto: Rogier Veldman

Ontmoet Damiaan Denys & Griet Op de Beeck

Uitverkocht

Over ‘Geluk’

*** Programmawijziging ***
De Ontmoeting van vanavond wordt verzorgd door Damiaan Denys en Hanneke Groenteman. De recente ontwikkelingen in Brussel nopen Griet Op de Beeck om elders te spreken.

Tot vanavond!

Op dinsdagavond 22 maart spreekt journalist en presentator Hanneke Groenteman over ‘Geluk’ met psychiater en filosoof Damiaan Denys en schrijver Griet Op de Beeck. 
Gezondheid en liefde scoren hoog wanneer gevraagd wordt naar het doel van het leven, geluk staat echter bovenaan. Maar wat betekent geluk?

Lees hier meer
Myrte Leffring – Foto: Marijn Van De Ven Myrte Leffring – Foto: Marijn Van De Ven

Ontmoet Myrte Leffring, Menno Wigman, Paul Demets

Over het ambacht van poëzie schrijven en het thema ‘Afscheid’

Op dinsdagavond 15 maart vertelt Myrte Leffring samen met Menno Wigman en Paul Demets over hun werkwijze: komen hun gedichten ambachtelijk of intuïtief tot stand? Daarnaast spreken zij over ‘afscheid’, een gemeenschappelijk thema in hun poëzie. 

Lees hier meer
2016 !! - © Dorine de Vos 2016 !! - © Dorine de Vos

Nieuwjaarsdag 2016

Op nieuwjaarsochtend is er live muziek. In onze zalen is het mogelijk om een privé ontbijt, lunch, tea of diner te reserveren.

Villa Augustus is gewoon open! Maaarrr 1 januari 2016 is er wel een kostelijk nieuwjaarsontbijtbuffet met cava!

Lees hier meer