Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Marije Vogelzang Marije Vogelzang
  • Caro Verbeek - Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus Caro Verbeek - Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus

Marije Vogelzang & Caro Verbeek

Over de magische wereld van eten en geur

Eind 2022 bracht fooddesigner Marije Vogelzang haar boek ‘Lick it’ uit over eten, dat naast lekker ook fabelachtig, erotisch, spannend en gruwelijk kan zijn. Vogelzangs inspirerende hoofd loopt over van verrassende verhalen en boeiende feiten over de magische ervaring van eten, hier zie je een korte impressie, waarin zij vertelt over haar werk. Zij koppelt eten moeiteloos aan onderwerpen als macht, tijd, seks en toekomst. Maar uiteraard ook aan geur, waarover zij voor haar boek met expert Caro Verbeek sprak.


Verbeek is een internationaal gerenommeerd kunsthistoricus en geurwetenschapper, die ‘Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus’ schreef. Een lofzang op de neus, in al zijn vormen en afmetingen.
Verbeek is gespecialiseerd in oude luchten (ook wel 'historische geuren') en in de culturele geschiedenis van de neus. De vorm van de neus vertelde van alles over je talenten en je persoonlijkheid, zo werd duizenden jaren lang gedacht, en hoe groter en langer die was hoe meer dat voor je pleitte. Ook je geur kon woordeloos boodschappen verkondigen; Napoleon dompelde zich niet voor niets dagelijks in liters eau de cologne en heiligen verspreidden de 'geur der heiligheid'.

Samen presenteren Vogelzang en Verbeek een avond over hun fascinaties, waarin we ook gaan proeven en ruiken en je na afloop vast en zeker anders denkt over eten en geur, en dan wordt dát nog veel leuker!


Datum: dinsdag 4 april
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: €17,50 (incl. drankje)
Locatie: watertoren van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.