Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Foto: Elspeth Diederix Foto: Elspeth Diederix
  • Foto: Elspeth Diederix Foto: Elspeth Diederix

Laurie Cluitmans & Elspeth Diederix

Over de noodzaak van tuinieren, en een verrassende manier van kijken

Laurie Cluitmans, conservator hedendaagse kunst van het Centraal Museum in Utrecht, bracht in 2021 het boek ‘On the Necessity of Gardening’ uit, een níét alledaags boek over tuinen. Een ABC over kunst, plantkunde en teelt, onderscheiden met de ‘Gouden Letter’ voor het best vormgegeven boek ter wereld. “Een wild, aantrekkelijk, energiek boek,” aldus de jury. “Een boek om eindeloos in te verdwalen.


Je ontdekt dat kunstenaars, schrijvers, dichters en denkers door de eeuwen heen de tuin op verschillende manieren beschreven, afbeeldden en ontworpen: van weerspiegeling van het paradijs in de Middeleeuwen, een symbool van macht en politiek in de achttiende eeuw, tot hedendaagse makers die landschap, kunst en cultuur met elkaar verbinden.
 
Beeldend kunstenaar Elspeth Diederix, winnaar van de Prix de Rome Fotografie in 2002, legt de focus in haar werk in haar directe leefomgeving, zoals de tuin van haar atelier. Ze trekt je als kijker uit een geconditioneerde, sleetse manier van waarnemen en laat zien hoe de wereld eigenlijk is: subliem, vol verrassing, poëzie en schoonheid.

Cluitmans en Diederix geven je deze avond een nieuwe kijk op tuinen!


Datum: dinsdag 25 april
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: €17,50 (incl. drankje)
Locatie: watertoren van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.