Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • MAAT Saxophone Quartet foto: Alina Fejzo MAAT Saxophone Quartet foto: Alina Fejzo

MAAT Saxophone Quartet

Het MAAT Saxophone Quartet is een Nederlands - Portugees kwartet dat aan elk programma een unieke persoonlijkheid toevoegt, van fado tot nieuwe muziek. Speciaal voor Villa Augustus hebben zij een avontuurlijk programma samengesteld waarin de veelzijdigheid van het kwartet te beluisteren is.

Als groep streven zij naar hoogwaardige uitvoeringen waarin klassieke muziek gevierd wordt, en willen zij mensen uitnodigen zich bewust te zijn van de wereld om hen heen. Dat laatste doen zij in hun programma ‘No one is too small’ over het onderwerp klimaatverandering, met nieuwe muziek van zes componisten waarvan drie composities worden uitgevoerd in dit concert.

Sinds hun debuut in 2018 vraagt Maat regelmatig aan componisten om nieuwe muziek voor hen te schrijven. Het ensemble heeft meer dan twintig opdrachten gegeven aan componisten als Luís Tinoco, Peter Vigh en Nuno Lobo. Daarnaast ontwikkelen zij samenwerkingen met belangrijke organisaties in het Nederlandse culturele landschap zoals Oorkaan, AYA Danstheater en Diamantfabriek. Zij waren in 2018 de winnaar van de meest prestigieuze klassieke competitie in Portugal, de ‘Prémio Jovens Músicos’, en in 2022 van de ‘Dutch Classical Talent Award’.

MAAT Saxophone Quartet
Daniel Ferreira - sopraansaxofoon
Catarina Gomes - altsaxofoon
Pedro Silva - tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira - baritonsaxofoon

Programma
Isaac Albéniz - Spaanse suite nr. 1 
Liduino Pitombeira - Brazilian Landscapes 
Felix Mendelssohn - Four pieces for string quartet op. 81 
Camille Saint Saens - Danse bacchanale 
Armandinho Filho - Meditando 

Uit het programma ‘No one is too small’
Peter Vigh - Metamorphosis 
Camiel Jansen - Anger to anguish 
Luís Tinoco  - Dreaming of the unseen 

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111