Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Matangi Quartet Matangi Quartet

Matangi Quartet

Matangi is een van de meest veelzijdige strijkkwarten van de internationale muziekwereld. In 1999 verwekt in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, viert het kwartet in 2024 haar 25-jarig bestaan. 

Ter ere van dit jubileum presenteert het Matangi Quartet 'In Transit', een muzikale reis door de evolutie van het strijkkwartetrepertoire gedurende vier eeuwen.

Dit bijzondere programma bevat meesterwerken waaronder Haydns op.20/5 uit de 18e eeuw dat de klassieke traditie belichaamt, Beethovens op.135 uit de 19e eeuw waarmee het romantische tijdperk wordt betreden en Sjostakovitsj's 7e strijkkwartet vertegenwoordigt het hoogtepunt van de 20e eeuw. Tenslotte laat Robin de Raaff’s nieuwe compositie ‘In Transit’ niet alleen het kunstenaarschap van de 21e eeuw horen, maar biedt het ook een visionaire blik in de toekomst van het strijkkwartetrepertoire. 

Dit is precies de essentie van 'In Transit' - een viering van 25 jaar Matangi, binnen een historische context en tegelijkertijd de grenzeloze mogelijkheden van de toekomst van het strijkkwartet omarmend.

Matangi Quartet
Maria-Paula Majoor – viool
Hannelore De Vuyst – viool
Karsten Kleijer – altviool
Arno van der Vuurst – cello

Programma
Joseph Haydn - Strijkkwartet op. 20 nr. 5
Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet op. 135
Dmitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet no. 7
Robin de Raaff - In Transit 

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111