Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • ADAM Quartet foto: Juri Hiensch ADAM Quartet foto: Juri Hiensch

ADAM Quartet

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het eigentijdse perspectief van het ensemble heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen. 

Naast het traditionele repertoire brengt het kwartet graag muziek van hedendaagse componisten in première.

Het kwartet speelde de afgelopen jaren op de grote Nederlandse podia en festivals, zoals Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Grachtenfestival, Stift Festival, Klassifest, Down the Rabbit Hole, Schiermonnikoog Festival en het Storioni Festival. In 2021 ontving het kwartet het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes Fonds en in 2024 viel het in de prijzen tijdens het Triomphe de l’Art concours in Brussel. Het ADAM Quartet ontving masterclasses van leden van onder andere Quatuor Danel, Quatuor Ébène, Ysaÿe Quartet, Quartetto di Cremona en het Jerusalem Quartet.

ADAM Quartet
Margot Kolodziej - viool 
Julia Kleinsmann - viool 
Minna Svedberg - altviool 
Renée Timmer - cello

Programma
Ludwig van Beethoven  - Strijkkwartet op.18 no.6
Caroline Shaw - Blueprint
Dmitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet no.10 

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111