Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Ruysdael Kwartet foto: Eduard Uslee Ruysdael Kwartet foto: Eduard Uslee

Ruysdael Kwartet

Het Ruysdael Kwartet behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse strijkkwartetten. In de beginjaren werden verschillende prijzen gewonnen, onder andere het Charles Hennen Concours, het Concours Quatuors in Bordeaux en de prestigieuze Kersjesprijs. 

Het kwartet is met grote regelmaat te horen op de radio en op alle Nederlandse podia. Ook speelt het kwartet veelvuldig in het buitenland met een aantal tournees in Japan maar ook recent in het Brighton Festival in het Verenigd Koninkrijk en de Zunfkonzerte in Zürich. De opnames van het kwartet werden gelauwerd in nationale en internationale pers.

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden studeerden aan het conservatorium in Den Haag. In de begintijd volgden zij lessen bij leden van het Amadeus Quartett, Hagen Quartett en Quatuor Mosaïques. Ook studeerde het kwartet twee jaar lang bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. 


Ruysdael Kwartet
Joris van Rijn - viool
Emi Ohi Resnick - viool
Gijs Kramers - viool
Michael Müller - cello

Programma
Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet nr. 11 in f kl.t., opus 95
Béla Bartók - Strijkkwartet nr. 3
Johannes Brahms - Strijkkwartet in a kl.t., opus 51 nr. 2

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111