Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Sander Donkers foto: Keke Keukelaar Sander Donkers foto: Keke Keukelaar
  • Gilles van der Loo foto: Birre van den Heuvel Gilles van der Loo foto: Birre van den Heuvel
  • Gespreksleider Ernest van der Kwast foto: Paul Levitton Gespreksleider Ernest van der Kwast foto: Paul Levitton

Sander Donkers & Gilles van der Loo

Geestverwanten over schrijven en de euforie van een drankgelag

Al vijf jaar verschijnt van schrijver, muzikant en columnist Sander Donkers driemaal per week een stukje van niet meer dan 150 woorden op de voorpagina van de Volkskrant. 

Hij oogst bewondering van talloze lezers, collega-columnisten en schrijvers, wordt geroemd om zijn fijnzinnigheid, stijl en vermogen om zowel in het alledaagse als in het mondiale naar betekenis te zoeken, in een poging het leven en de wereld beter te begrijpen. In juni 2023 verscheen zijn columnbundel ‘Verder ontken ok alles’. Of het nu gaat over katten, dochters, voetbal of over Baudet, coronaprotesten en asielzoekers, altijd tracht hij verbinding te zoeken, een kloof te overbruggen. 

Sander Donkers nodigt voor deze Ontmoeting schrijver, columnist, blogger en culinair recensent Gilles van der Loo uit. Zijn roman ‘Café Dorian’ uit 2023 werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Donkers is fan: ‘De vorm, de stijl, het soort mens dat de schrijver wel moet zijn als ie een boek als dit schrijft. Echt een geestverwant. Het is ook een ode aan een bepaald soort café dat een verwantschap tussen mensen aanwakkert. Dan is er de euforie van een drankgelag, waar hij prachtig over schrijft.’

Gilles van der Loo studeerde af als klinisch psycholoog, werkte twintig jaar in alle denkbare functies in de Amsterdamse horeca en debuteerde in 2010 als literair schrijver. Sindsdien publiceerde hij diverse titels bij Uitgeverij Van Oorschot, schrijft fictie en non-fictie voor tijdschriften en dagbladen en was jarenlang redacteur van literair tijdschrift Tirade, waarvoor hij nog wekelijks blogt.

Schrijver en presentator Ernest van der Kwast is gespreksleider
 tijdens de Ontmoetingen dit voorjaar. Hij staat bekend om zijn
brede interesse, brengt graag lichtheid in complexe discussies en
houdt van geestdriftige gesprekken. 

Datum: dinsdag 28 mei
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: €17,50 (incl. drankje)
Locatie: Limonaia van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone. 

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111