Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Edward van de Vendel foto: Tim Buiting Edward van de Vendel foto: Tim Buiting
  • Florian Myjer foto: Jonathan Herman Florian Myjer foto: Jonathan Herman
  • Gespreksleider Ernest van der Kwast foto: Paul Levitton Gespreksleider Ernest van der Kwast foto: Paul Levitton

Edward van de Vendel & Florian Myjer

Over schrijven en acteren, persoonlijk versus universeel

Edward van de Vendel schrijft voor kinderen en jongeren: dat kunnen prentenboeken of romans voor young adults zijn, maar ook dichtbundels en informatieboeken. Voor deze Ontmoeting nodigt Van de Vendel theatermaker en acteur Florian Myjer uit.

Hij schreef bijvoorbeeld over vluchtelingen, een grote sneeuwwitte hond, de okapi, Ajax, een Japans meisje, twee verliefde jongens van achttien en over een vosje. ‘Als ik iets specifiek omschrijf met welgekozen details wordt het daardoor invoelbaarder voor mensen. Hoe specifieker je soms wordt, hoe algemener het wordt, en dat is een hele gekke beweging.’ Voor de recente Poëzieweek schreef hij het Poëziegeschenk ‘Kom nog even naar mij kijken straks’, zijn eerste bundel voor volwassenen. Hij ontving voor zijn oeuvre enorm veel prijzen waaronder de Gouden en talloze malen de Zilveren Griffel.

Voor deze Ontmoeting nodigt Van de Vendel theatermaker en acteur Florian Myjer uit:

Ik vind zowel zijn acteren als zijn schrijven nieuw en bijzonder. Hij zet (het nadenken over) queer zijn in voor algemene levens- en kunstvragen.

Florian Myjer speelt in films en theater, en maakt theatervoorstellingen gebaseerd op klassiekers uit de wereldliteratuur, waarin hij zijn eigen leven en ideeën spiegelt aan een literaire bron. Tijdens zijn theateropleiding in Maastricht ontdekt hij bij het schrijven van een solo: ‘hoe persoonlijker, eerlijker en kwetsbaarder, des te groter de maatschappelijke verandering die we teweeg kunnen brengen.’

Hij maakt sinds 2021 deel uit van het artistieke team van Theatergroep De Warme Winkel. Zijn eerste voorstelling in deze hoedanigheid, ‘Lady Chatterley’s Lover’, werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2022 en door NRC Handelsblad uitgeroepen tot voorstelling van het jaar. Myjer werd in september 2023 op het Nederlands Film Festival bekroond met een Gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Sweet Dreams’.

Schrijver en presentator Ernest van der Kwast is gespreksleider
 tijdens de Ontmoetingen dit voorjaar. Hij staat bekend om zijn
brede interesse, brengt graag lichtheid in complexe discussies en
houdt van geestdriftige gesprekken. 

Datum: dinsdag 14 mei
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: €17,50 (incl. drankje)
Locatie: Limonaia van Villa Augustus, Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Online kaartverkoop

Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Houd onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten.
Extra informatie of reserveren voor het restaurant: 078-6393111