Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Ad Libitum Quartet Ad Libitum Quartet

Ad Libitum Quartet

Op zondagochtend 4 oktober speelt het Roemeense Ad Libitum Quartet werken van Schubert, Enescu en Grieg in de Limonaia van Villa Augustus

Franz Schubert: Quartettsatz in c, nr. 12  
George Enescu: Strijkkwartet op. 22 nr. 2 in G
Edvard Grieg: Strijkkwartet nr. 1 in g, op. 27

Het Ad Libitum Quartet is een van de meest opmerkelijke kamermuziekensembles van Roemenië. Het kwartet wordt internationaal geroemd om hun muzikale interpretaties en perfecte samenspel.

Al ruim 25 jaar spelen de vier musici samen en treden op in grote zalen als het Concertgebouw, Salle Cortot en Musée d’Orsay in Parijs. In Duitsland was het kwartet te horen in grote strijkkwartetseries van Berlijn en München. (Beluister hier bijvoorbeeld Strijkkwartet op.18, nr. 4 in kleine c van Beethoven)

Het Ad Libitum was winnaar van diverse internationale muziekconcoursen waaronder het prestigieuze Concours voor Strijkkwartetten van Evian: in 1997 ontving het kwartet zowel de Grote Prijs, de Persprijs als de Prijs voor de beste opname.

Belangrijke mentoren waren diverse leden van het Fine Arts Quartet, het Amadeus Quartet, het Orlando Quartet en het Juilliard String Quartet.

Hun cd-opname van de twee strijkkwartetten van Enescu ontving een Grammophone-nominatie. Op hun meest recente cd staat het zelden uitgevoerde kwartet van Sibelius, geproduceerd door Grammy Award-winnaar Jakob Haendel.

Behalve in Roemenië, waar het ensemble artist-in-residence is in de Iasi State Philharmonic, geeft het kwartet jaarlijks concerten in Europa, vaak gecombineerd met masterclasses aan conservatoria.

Ad Libitum Quartet

  • Alexandru Tomescu (viool)
  • Şerban Mereuţă (viool)
  • Bogdan Bişoc (altviool)
  • Filip Papa (cello)

Datum: zondag 4 oktober
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15 (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 – 6393111 (kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Klik hier voor het complete programmaoverzicht.