Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Julia Kent – Foto: Fionn Reilly Julia Kent – Foto: Fionn Reilly

Julia Kent

De zondagmorgen van 27 september begint bij Villa Augustus met de diepe, melancholische klanken van de Canadese cellist en componist Julia Kent. In haar warme, neoklassieke composities combineert ze gelaagde cellopartijen met elektronica en veldopnames. Ze speelt solo, maar weet te klinken als een compleet cello-orkest.

Julia Kent groeit op in Vancouver, Canada. Na haar studie aan het conservatorium maakt ze een bewuste keuze om als muzikant de underground scene in te gaan. Kent wordt een van de vaste bandleden van Antony and the Johnsons, maar werkte ook samen met onder andere Mi And Lau, Devendra Banhart en Stars Of The Lid.

Als soloartiest heeft de in New York wonende cellist inmiddels drie albums op haar naam staan waarop ze haar neoklassieke composities kleurt met thema’s als stad, natuur en reizen. Haar solodebuut Delay wordt geprezen om de mooie, melancholische composities vol pijnlijke romantiek, rijke melodieën en gedetailleerde arrangementen. In 2010 verscheen Last Day in July.

Insectengeluiden
Op Grey and Green, verkent ze de snijpunten van de menselijke en de natuurlijke wereld. Wonend in New York, zag ze hoe de natuur te midden van al het beton weet te overleven. Kent maakte onder andere veldopnames van insectengeluiden en luisterde naar de patronen en ritmes die zij maken, terwijl in de achtergrond ook altijd nog menselijke geluiden – een vliegtuig, verkeer –te horen zijn. De complexiteit en kwetsbaarheid van onze relaties met elkaar en met de wereld om ons heen, vormden de inspiratie voor de composities op Grey and Green.

In 2013 verscheen Character, haar meest recente soloalbum.

Film, theater & dans
Kent schrijft ook muziek voor film, theater en dans en toert langs zalen en festivals in Noord-Amerika (Unsound festival in New York) en Europa (Primavera Sound in Barcelona, Meltdown festival London). Ook is haar muziek te horen in ‘Portret van een Tuin’ (2015), een film van Rosie Stapel over het Dordtse Landgoed Dordwijk.

Bekijk hier een filmpje van een van haar optredens.

Datum:  zondag 27 september
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15,- (inclusief drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Klik hier voor het complete programmaoverzicht.