Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus

Dudok Quartet Amsterdam

Johannes Ockeghem - Kyrie uit Missa Prolationum (2e helft 15e eeuw) Max Knigge - OhEngelOh REVISITED (2015) (speciaal gecomponeerd voor het Dudok Quartet Amsterdam) Josquin des Prez - Mille Regretz (1549) Leoš Janáček - Strijkkwartet no. 1 Kreutzer-sonate (1923) Wolfgang Amadeus Mozart - Strijkkwintet in D groot KV. 593 (1790)

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze laten zien én horen dat de muziek die zij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.

‘We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek’.

Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde bij het Alban Berg Quartett in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waar ze in 2013 afstudeerden met de hoogste onderscheidingen. In 2014 ontving het kwartet de Kersjesprijs, de grootste Nederlandse prijs voor een kamermuziekgroep met exceptioneel talent. En in 2018 ontvingen zij als eerste Nederlandse ensemble de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. 

Componist Max Knigge over ‘OhEngelOh REVISITED’: Het stuk is een energieke compositie voor strijkkwartet. Kleuren, sferen, spanning en energieke structuren vormen samen een muzikale vertaling van het gevoel van gespannen verwachting, in drie afwisselende delen. Er zijn duidelijke invloeden te horen uit de jazzmuziek, met als grote inspirator Anton Goudsmit. 


  • Judith van Driel (viool)
  • Marleen Wester (altsaxofoon)
  • Marie-Louise de Jong (altviool)
  • David Faber (cello)
  • Gast: Vladimir Mendelssohn (altviool)
  • Max Knigge zal zelf aanwezig zijn bij het concert.

Datum: zondag 23 september
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15,- (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Dit is het tweede van vier Concerten in 2018. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Laat het ons even weten via info@villa-augustus.nl.