Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus

Amstel Quartet


Philip Glass - Mishima (1984) Michael Torke - May and June (2010) July (1995) Joep Franssens - deel IV uit Harmony of the Spheres (2001) Ludwig van Beethoven - Cantata on the Death of Emperor Joseph II (arr. Remco Jak) (1790) Johann Sebastian Bach - Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (arr. Bas Apswoude) (1747) Paul Creston - Suite for Saxophone Quartet (1979)

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft een opwindende energie en neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’

Het Amstel Quartet over het programma:

Highbrow, lowbrow, kunst met een grote of kleine K: net zoals in de beeldende kunst vervagen ook in de muziek de verschillen tussen de genres steeds meer. Zo lijken componisten als Joep Franssens en Michael Torke in hun werken de dansvloer op te gaan. En wat zou er gebeurd zijn als de grote klassieke componisten de beschikking hadden gehad over saxofoons? Het Amstel Quartet geeft antwoord: Beethoven en Bach maken kennis met het kwartet, in speciaal gemaakte klassieke arrangementen. 


  • Remco Jak (sopraansaxofoon)
  • Olivier Sliepen (altsaxofoon)
  • Francis Reusens (tenorsaxofoon)
  • Frans Vos (baritonsaxofoon)

Datum: zondag 2 september
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15,- (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Dit is de eerste van vier Concerten in 2018. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Laat het ons even weten via info@villa-augustus.nl.