Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Myrte Leffring - Foto: Marijn van de Ven Myrte Leffring - Foto: Marijn van de Ven
  • Mustafa Stitou - Foto: Tessa Posthuma de Boer Mustafa Stitou - Foto: Tessa Posthuma de Boer
  • Maud Vanhauwaert Maud Vanhauwaert

Myrte Leffring, Mustafa Stitou & Maud Vanhauwaert

Over melancholie, humor en verwondering in hun poëzie en het thema ‘contact’

Myrte Leffring vertelt samen met Mustafa Stitou en Maud Vanhauwaert over het ontstaan van hun gedichten: wat houdt hen bezig, hoe verloopt hun zoektocht naar vorm en klank? Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en is er sprake van een wezenlijk contact? Alle drie hebben ze een observerende en melancholieke schrijfstijl, veelal met een ironische ondertoon. Handelingen en gedachten worden heel precies door hen in beeld gebracht. Daarnaast spreken zij over de plekken en figuren die in hun werk een centrale rol spelen.

Myrte Leffring is dichter en literair docent. In 2015 debuteerde zij met de bundel Om je schouders hang ik de nachten, gevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). 

Mustafa Stitou debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994), die genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs. Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Mustafa Stitou schreef ook voor toneel en was een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Tempel (2013), zijn vierde bundel, werd bekroond met de Awater Poëzieprijs.

Maud Vanhauwaert is schrijver en theatermaker. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk (2011) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_ (2014) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances brengt zij de poëzie overal: op radio en tv, van opera tot schapenstal, tot ver over de grenzen. In 2018-2019 is ze stadsdichter van Antwerpen.

Datum: woensdag 25 april
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,- (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Dit is de derde van drie Voorjaarsontmoetingen in 2018. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Laat het ons even weten via info@villa-augustus.nl.