Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Doric String Quartet - Foto: George Garnier Doric String Quartet - Foto: George Garnier

Doric String Quartet

Het leidende Britse strijkkwartet van de nieuwe generatie

Uitverkocht

Op zondag 6 november speelt het Doric String Quartet werken van Haydn, Bartók en Mendelssohn in de Limonaia van Villa Augustus. Het kwartet wordt door Gramophone omschreven als ‘een van de beste jonge strijkkwartetten’ en ontvangt wereldwijd enthousiaste reacties van zowel publiek als recensenten. De musici worden gezien als het leidende Britse strijkkwartet van de nieuwe generatie.

Programma
Haydn: Strijkkwartet op.64 no.5 (The Lark)
Bartók: Strijkkwartet no.2
Mendelssohn: Strijkkwartet op.44 no.3

Geselecteerd in 2006 om het Young Classical Artist Trust te vertegenwoordigen, won het Doric String Quartet verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs op het Osaka International Chamber Music Competition in Japan, de 2e prijs op het Premio Paolo Borciani International String Quartet Competition in Italië en de ensembleprijs op het Mecklenburg-Vorpommern festival in Duitsland.

Sinds hun oprichting in 1998 treedt het kwartet over de hele wereld op met o.a. recitals in het Konzerthaus Berlijn, Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Wenen en Laeiszhalle Hamburg. In het najaar van 2010 maakte het kwartet hun veelgeprezen Amerikaanse debuut met recitals in het Frick Museum in New York en de Bibliotheek van het Congres in Washington en komt daar nu jaarlijks terug voor tournees door Noord-Amerika. Het viertal werkte onder andere samen met artiesten als Ian Bostridge, Philip Langridge, Mark Padmore, Alexander Melnikov, Daniel Müller-Schott, Chen Halevi en het Florestan Trio.

Bekijk en beluister hier enkele uitvoeringen van het Doric String Quartet.

Over 'Doric String Quartet'
‘Subtle yet responsive readings of Haydn, Bartók and Schubert show why this ensemble has been so durable…this performance summed up the Doric String Quartet’s style of subtle lyricism and perfectly matching colour and phrasing…highquality quartet playing.’ – Wigmore Hall, Financial Times

Doric String Quartet

  • Alex Redington (viool)
  • Jonathan Stone (viool)
  • Hélène Clément (altviool)
  • John Myerscough (cello)

Datum: zondag 6 november
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15,- (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Overige Concerten in Villa Augustus in 2016

Klik hier voor het complete programmaoverzicht.