Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Va Boek Pagina 1 Va Boek Pagina 1
  • Va Boek Pagina 2 3 Va Boek Pagina 2 3
  • Va Boek Pagina 206 207 Va Boek Pagina 206 207
  • Va Boek Pagina 258 259 Va Boek Pagina 258 259
  • Va Boek Pagina 378 379 Va Boek Pagina 378 379
  • Va Boek Pagina 392 393 Va Boek Pagina 392 393
  • Va Boek Pagina 44 45 Va Boek Pagina 44 45

Villa Augustus 10 jaar. Een boek!

Villa Augustus viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Met het tweede lustrum verschijnt ook het tweede Villa Augustus-boek.

De ruim 400 pagina’s tellende bundel is opnieuw een neerslag van het wel en wee van het hotel, restaurant & markt midden in een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. ‘10 jaar Villa Augustus’ bestaat onder andere uit verhalen en essays, anekdotes van personeel, vrijwilligers en enkele vaste gasten, recepten, gedichten en vele foto’s en illustraties.

Queens of the Secret Garden
Bij het tweede lustrum laat Villa Augustus de lezer ook weer kennismaken met de bonte stoet ‘Queens of the Secret Garden’, de artists in residence die in de geheime tuinkamer logeerden in ruil voor ‘iets’ – een tekening, een foto, een verhaal, een gedicht, een object. De bijdragen van de afgelopen vijf jaar zijn van onder andere dichters K. SchippersMyrte Leffring en Paul Demets, illustratoren Nathalie LétéSieb Posthuma († 2014) en Kitty Crowther, kunstenaar George Belzer († 2014) en schrijver en evolutiebioloog Tijs Goldschmidt.
 
Ode aan de boomgaard
Ook is het boek een ode aan de boomgaard van Villa Augustus. Naast de 88-jarige snoeimeester Jan Freriks, hebben ook de vijftien bijzondere fruitbomen in de tuin van het hotel/restaurant een prominente plek in het boek gekregen. De geschiedenissen van deze fruitrassen zijn vaak wonderlijke vertellingen met dikwijls een verrassende wending. Na het lezen van deze ‘levensverhalen’ zal een appel nooit meer ‘zomaar’ een appel zijn, een peer nooit meer ‘zomaar’ een peer.

De jubileumbundel is samengesteld door Villa Augustus’ Dorine de Vos en Andrea Piersma. De teksten zijn van de hand van onder meer Myrte LeffringWim de JongWouter Klootwijk, Ernest van der Kwast en Dorine de Vos. De foto's zijn van Ries van Wendel de Joode. Het boek '10 jaar Villa Augustus’ is verkrijgbaar in de Markt van Villa Augustus en kost € 29,50.
 
Boek ‘Villa Augustus 10 jaar’
Samenstelling & art direction: Dorine de Vos, Andrea Piersma

Teksten: o.a. Dorine de Vos, Myrte Leffring, Wim de Jong, Wouter Klootwijk, Ernest van der Kwast
Illustraties: Dorine de Vos, Martin Jarrie
Fotografie: Ries van Wendel de Joode
Vormgeving: Karelse & den Besten
Pagina’s: 415

Prijs: € 29,50
Verkrijgbaar: In de Markt van Villa Augustus