Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Ensor Strijkkwartet Ensor Strijkkwartet
  • Vlad Weverbergh Vlad Weverbergh

Ensor Strijkkwartet en Vlad Weverbergh (klarinet)

In 1789 was het klarinettist Anton Stadler die Mozart inspireerde tot het schrijven van zijn wondermooie klarinetkwintet. In 1815 was het Joseph Baermann die Von Weber aanspoorde tot het componeren van zijn virtuoze klarinetkwintet. 200 jaar later nodigt het Vlaamse Ensor Strijkkwartet de bijzondere klarinettist Vlad Weverbergh uit om u kennis te laten maken met deze twee meesterwerken! Ook speelt het kwartet in de Limonaia muziek van Haydn en drie stukken uit Les Vendredis, prachtige Russische salonstukjes uit het einde van de 19e eeuw. 

Joseph Haydn: Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze (Prelude)
Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkwintet K. 581
Diverse componisten: Les Vendredis
Carl Maria von Weber: Klarinetkwintet op. 34

Ensor Strijkkwartet
Al twee decennia is het Ensor Strijkkwartet een vaste waarde binnen het Vlaams muzieklandschap met een repertoire dat de gehele kwartetliteratuur bestrijkt.

Het ensemble bracht integrale uitvoeringen uit van de strijkkwartetten van Beethoven, Brahms, Schubert en Sjostakovitsj. Daarnaast schuwt het de hedendaagse muziek niet en droegen diverse Belgische componisten droegen werk aan hen op.

Ook op de internationale podia heeft het Ensor Strijkkwartet een stevige reputatie verworven, met onder meer een opgemerkt debuut voor de Nederlandse radio in het Concertgebouw te Amsterdam, uitvoeringen in het Beethoven-Haus te Bonn en concertreizen door Nederland (met Hugo Claus), Italië, Zwitserland, Frankrijk.

Het Ensor Strijkkwartet werkt regelmatig samen met gerenommeerde musici als Roel Dieltiens, Frank Braley, Raphaella Smits en met de schrijvers en acteurs Josse De Pauw, Jan Decleir en Dimitri Verhulst.

Vlad Weverbergh
Muzikale duizendpoot Vlad Weverbergh voelt zich thuis in vele stijlen: van Mozart en klassieke avant-garde tot klezmer. In 2000 studeerde hij af met de grootste onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium.

Orkesten in binnen- en buitenland nodigen hem uit als solist en hij werkt samen met dirigenten als Philip Ellis, Daniele Callegari, Kobayashi Ken Ichiro en Sebastian Tewinkel.

Weverbergh was soloklarinettist bij DeFilharmonie, nu maakt hij onder andere deel uit van I Solisti del Vento, het ensemble dat de beste Belgische blazers verenigt.

Als freelance muzikant is hij regelmatig te gast bij het Mahler Chamber Orchestra. Zijn discografie omvat een ruime bloemlezing uit het klarinetrepertoire. Daarnaast is Weverbergh ook zeer actief als producer en opnameleider van klassieke muziek.

Ensor Strijkkwartet

  • Eric Robberecht (viool)
  • Francis Reusens (viool)
  • Frans Vos (altviool)
  • Steven Caeyers (cello)
    &
    Vlad Weverbergh (klarinet)

Datum: zondag 1 november
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: € 15 (inclusief een drankje)
Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 – 6393111 (kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Klik hier voor het complete programmaoverzicht.