Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus

Villa Augustus 'Buiten de Perken'

Keimpe de Jong speelt ‘Met Maten’ in de Dordtse havens

Kom deze zaterdagmiddag naar bruggen en aanlegplaatsen in de binnenstad van Dordrecht, waar je verrast wordt met matrozenpoëzie of een draaikolk van mooie grappige muziek.

Op verzoek van Villa Augustus heeft Keimpe de Jong met zijn ‘Maten’ Ton van der Meer, Arno Bakker en Tim Kerssies de muzikale en theatrale handen ineen geslagen om in de Dordtse havens een programma te brengen waar de haaien geen krab van lusten: WATERZOOI!

Nummers als: “Als ik op zee was”, “Het Schilderij” en “De Klotebootboogie” en de “What is Love Suite” van de Collectors vormen de drijvende kracht van hun vrolijk makende repertoire.

Een bezetting van mandoline, ukelele, accordeon, saxo- en sousafoon en de goed geoliede stembanden van de heren staan garant voor een aanstekelijk programma.

In de teksten van het werk van dit ad hoc kwartet worden het wereldleed, de onbedwingbare zucht naar voedsel, drank en liefde en humor niet uit de weg gegaan. Laat je daarom op deze middag verrassen door de muzikale ballonnetjes die de heren vanaf het water voor je oplaten: als spontane frisgroene varens die uit een oude bruine kademuur groeien.

Zorg dat je op deze tijden bij bruggen en kades staat!

Bij elke plek een nieuw concert met nieuwe liedjes, je hebt voldoende wandeltijd van locatie naar locatie.

Datum: zaterdag 17 juni

  • 13.00 uur Wijnbrug
  • 13.30 uur Visbrug
  • 14.00 uur Lombardbrug bij Stadhuis
  • 14.30 uur Pottenkade bij Grote Kerk
  • 15.10 uur Damiatebrug met Groothoofd, nog net tussen de kades vóór de rivier

Let op:

bij slecht weer varen we op zaterdag 24 juni, dat maken we dan op vrijdag 16 juni bekend op Facebook en Instagram.

Lees hier het interview met Keimpe de Jong.

Ton van der Meer en Keimpe de Jong zijn al heel lang bevriend.

Hun samenwerking leverde de muziek op voor ontelbare TV, radio- en theaterproducties waaronder Loenatik, Studio Achterwerk , Schoon Goed (met Rijk de Gooyer), en alles van het illustere Rotterdamse jeugdtheater De Zwarte Hand.

Onafhankelijk van elkaar schreven ze theatermuziek voor de Veenfabriek, Theater Hollandia, het Zuidelijk Toneel, Oostpool, RO-theater en de solovoorstellingen van John Buijsman. Keimpe de Jong bemoeide zich met ontelbaar veel muzikale evenementen in Rotterdam en diens haven. Tegenwoordig is hij vast betrokken bij Theater Artemis van Jetse Batelaan.

Arno Bakker en Tim Kerssies zijn uit hetzelfde hout gesneden:

hun medewerking aan theaterproducties, muziek(theater)gezelschappen en optredens op festivals is talloos, van Joost Spijkers en Benjamin Herman tot aan Pinkpop en het Grachtenfestival.

Samenspelen vinden ze het leukst! Samen iets maken wat mooi is, of opwindend, ontroerend of gewoon gek. In huiskamers, op Pinkpop, in Zuid-Afrikaanse townships en in Russische concertzalen. En altijd samen. Met vrienden en medemuzikanten. Maar ook met de mensen die er naar luisteren, er op dansen, het meebeleven.


Muziek is het mooist als IEDEREEN mee doet


Wil je op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.