Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus

KUNST DOET BETER KIJKEN EN LUISTEREN Schoonheid om je heen, in taal, kleur, letters, poëzie, beelden en klanken, is belangrijk. Daarom nodigen we kunstenaars en andere gasten uit voor ons culturele programma. Dat kunnen musici, schrijvers, architecten, illustratoren, schilders, biologen of filosofen zijn. Zij geven concerten in de Limonaia of vertellen tijdens onze Ontmoetingen boeiende verhalen in de torenzalen. Onderwerpen die altijd iets met Villa Augustus van doen hebben. Soms exposeren ze in pop-upgalerie HERFST in kamer 24, of verblijven als Queen of the Secret Garden (artist-in-residence) in de geheime kamer in de Giardino Segreto, in ruil voor een verhaal, gedicht, foto, tekening of iets anders, geïnspireerd door hun verblijf.

Ruysdael Kwartet foto: Eduard Uslee Ruysdael Kwartet foto: Eduard Uslee

Ruysdael Kwartet

Het Ruysdael Kwartet behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse strijkkwartetten. In de beginjaren werden verschillende prijzen gewonnen, onder andere het Charles Hennen Concours, het Concours Quatuors in Bordeaux en de prestigieuze Kersjesprijs. 

Lees hier meer
ADAM Quartet foto: Juri Hiensch ADAM Quartet foto: Juri Hiensch

ADAM Quartet

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het eigentijdse perspectief van het ensemble heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen. 

Lees hier meer
Matangi Quartet Matangi Quartet

Matangi Quartet

Matangi is een van de meest veelzijdige strijkkwarten van de internationale muziekwereld. In 1999 verwekt in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, viert het kwartet in 2024 haar 25-jarig bestaan. 

Lees hier meer
MAAT Saxophone Quartet foto: Alina Fejzo MAAT Saxophone Quartet foto: Alina Fejzo

MAAT Saxophone Quartet

Het MAAT Saxophone Quartet is een Nederlands - Portugees kwartet dat aan elk programma een unieke persoonlijkheid toevoegt, van fado tot nieuwe muziek. Speciaal voor Villa Augustus hebben zij een avontuurlijk programma samengesteld waarin de veelzijdigheid van het kwartet te beluisteren is.

Lees hier meer