VA Markt Dordrecht

Wie Villa Augustus binnenkomt, staat direct in de Markt. In deze grote hal, waar ooit de pompen van het pompstation op volle toeren water door de kilometerslange buizen pompten, heerst nu bedrijvigheid en hangt de verleidelijke geur van versgebakken zuurdesembrood, koekjes en taart. In deze ruimte met hoge ramen vind je bijna alles wat in Villa Augustus wordt gemaakt, geteeld of gebruikt. Bijna wekelijks zijn er nieuwe dingen te zien en te koop. Net als in de tuin, bepaald door de seizoenen. Hoe leuk is het om hier aan de tafel iets te drinken, de krant te lezen en wat kleins te eten, terwijl aan de andere kant wordt gekookt en voorbereid: groenten gewassen, vis schoongemaakt, bouillon getrokken.

Kijk hier! De markt van Villa Augustus!

Entree van de Markt van Villa Augustus

De bakkerij

De hele dag door wordt er in de bakkerij gewerkt. Zeven dagen per week.  Alles maken we hier zelf. Het zuurdesembrood, de heerlijke taart van het seizoen die op grote bakblikken zo uit de oven over de toonbank gaat. Onze vaste taarten als limoen-citroentaart, cheesecake, chocoladetaart etc. Maar ook desserts voor het restaurant. En koekjes natuurlijk.

Ook lekker voor thuis! 
Groenten en fruit in de Markt van Villa Augustus

Groenten en fruit

Aan de andere kant van de markt is onze groenteafdeling met verse, vooral biologische groenten, kruiden en fruit uit de tuin, van boeren uit de omgeving of van de biologische groothandel. Verder olijfolie, peulvruchten, jam, allerlei zuivel, wijn, thee en koffie. Ook te koop: verse vis, vlees, worst, kaas (waar mogelijk biologisch) en het wild van onze menukaart om thuis een maaltijd mee te bereiden.

De koks in de voorbereidingskeuken snijden graag een onsje voor u af.
Dagelijks verse antipasti in de Markt van Villa Augustus in Dordrecht

Verse antipasti

Daarnaast, in de vitrines bij de voorbereidingskeuken, de dagelijks verse antipasti: tomaten- en olijventapenade, pesto, gedroogde tomaten, olijven, ansjovisjes, geroosterde groenten, salades van het seizoen en nog veel meer. Voor bij een drankje aan de leestafel of om mee naar huis te nemen.

'Wandeling van het kleine meisje’ van Nathalie Lété in de Markt van Villa Augustus

Boeken en meer…

Maar er is meer in de markt. Bijzondere boeken, kunst en brocante, bloemen uit de tuin, broodmandjes, koffertjes en linnen schorten. Voor in de tuin: zaden, planten, tuingereedschap, gieters, insectenhotels, vogelhuisjes, vlinderkastjes en zwarte kraaien. En werk van onze favoriete kunstenaars, zoals keramiek van Laura de Moor en boeken, sjaals, servies en vaasjes van Nathalie Lété. Allerlei Villa Augustus-artikelen, waaronder ons servies, ansichtkaarten geïllustreerd door Dorine de Vos en katoenen tasjes. En onze speciale uitgaven zoals het boek ‘De tuin van Augustus’ en Nathalie Lété’s pop-upboek ‘De wandeling van het kleine meisje’, onze Fruitkalender en de film ‘Dit is Villa Augustus’. Maar ook: om-de-hoek-kijkertjes, gelukshazen, vogelfluitjes, muziekdoosjes, slakkenlampen, mecanoolampen van Oom Jan en talloze andere bijzondere en grappige dingen die echt bij Villa Augustus horen. Te veel om op te noemen.

Kom zelf maar kijken!
Tide Chandelier van Stuart Haygarth

Tide Chandelier

De lamp in de markt is een Tide Chandelier, een lichtobject van strandjutvondsten van de Engelse kunstenaar Stuart Haygarth.

Fluitenkruid in de Markt van Villa Augustus

Openingstijden

  • De markt is dagelijks geopend van 8.30 tot 22.30 uur.

En verder…

Kijk hier! Alle exclusieve artikelen en speciale uitgaven die in onze markt verkrijgbaar zijn!

  • Entree van de Markt van Villa Augustus
  • Groenten en fruit in de Markt van Villa Augustus
  • Dagelijks verse antipasti in de Markt van Villa Augustus in Dordrecht
  • 'Wandeling van het kleine meisje’ van Nathalie Lété in de Markt van Villa Augustus
  • Tide Chandelier van Stuart Haygarth
  • Fluitenkruid in de Markt van Villa Augustus