Kamers met tuin, douche, bad, WC en TV in een rustige omgeving.

Het Hotel van Villa Augustus is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Er zijn 37 kamers: 20 in de Watertoren en 17 tuinkamers. Bijna iedere kamer heeft een adembenemend uitzicht. Vanuit de kamers aan de NW-kant van de Watertoren zie je het Wantij en kun je een deel van de grote rivieren volgen. Aan de andere zijde kijk je uit over de moestuin. Vanuit de tuinkamers stap je zo naar buiten. Compleet met eigen zitje aan de Italiaanse tuin, of met uitzicht op de groentebedden.

 • Watertorenkamer Watertorenkamer
 • Reservoirkamer Reservoirkamer
 • Zolderkamer Zolderkamer
 • Tuinkamer Tuinkamer
 • Drijvende kamer Drijvende kamer
 • Lantarenkamer Lantarenkamer
 • Giardino Segreto Giardino Segreto

Wilt u direct een kamer reserveren? Klik dan hier.

Geen kamer is hetzelfde. Allemaal hebben ze een eigen sfeer, kleur en de inrichting is in iedere kamer verschillend. Ze zijn ontworpen door Dorine de Vos en hebben een natuurlijke mix van stijlen zoals bij iemand thuis, zodat je het gevoel krijgt bij iemand te logeren.
In het gebouw zijn originele en historische materialen terug te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de lambrisering in de gangen en hoofdeinden van de bedden gemaakt van de originele watertorendeuren. De karakteristieke ijzeren vloer van het waterreservoir is ook nog altijd zichtbaar in de kamers op de 5e verdieping.

De inrichting van iedere kamer is dan wel anders, middelpunt is steeds een goed bed met heerlijk beddengoed dat met de grootste zorg is uitgezocht. Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet.

 

Twee kamers zijn wel heel bijzonder:

De Lantarenkamer, boven in de toren, en de Giardino Segreto, de kamer in de geheime tuin.

 

De verschillende soorten kamers

Alle kamers zijn tweepersoonskamers, behalve de familiekamers, deze zijn voor 4 personen (maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar).
Onderstaande kamerprijzen zijn per kamer, per nacht, exclusief ontbijt. Wij serveren elke ochtend een ontbijtbuffet in het Restaurant. De prijs hiervan bedraagt € 15,00 per persoon.

Watertorenkamer

De kamers in de Watertoren

Lichte, ruime kamers met hoge ramen: rooms with a view. Hier, boven de machinekamers, woonden voorheen de machinisten van het waterleidingbedrijf. De kamers zijn bereikbaar met de lift.

 • € 135,-
 • € 155,-
Reservoirkamer

De kamers in het waterreservoir

De Dordtse watertoren was de eerste watertoren met een ijzeren platbodemreservoir. De enige die nog bestaat in Nederland. In dit voormalige waterreservoir zijn 8 kamers gemaakt.
In 4 van de kamers is de platbodem de vloer. U bevindt zich hier dus echt op de meest authentieke plek van de toren. Hier stond immers het water! De badkamers van deze 4 kamers bevinden zich een verdieping lager, op de lekzolder en zijn alleen bereikbaar via een trap. Deze kamers zijn daardoor niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

 • € 135,-
 • € 155,-
Zolderkamer

De zolderkamers

Deze 4 kamers met de sfeer van een zolderkamer met dakramen zijn gebouwd in het voormalige ketelhuis. De kamers zijn alleen bereikbaar via een trap en daardoor niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

 • € 125,-
Tuinkamer

De tuinkamers

Op de begane grond van het voormalige ketelhuis bevinden zich 8 tuinkamers. Vanuit deze kamers stapt u warempel zo de tuin in.

 • € 125,-
 • € 135,-

Dan zijn er ook nog 5 kamers in de tuin. De kamer in de Giardino Segreto is er hier een van, maar daarover later meer. Drie van deze kamers zijn ook als familiekamer te gebruiken. Op het grote tweepersoonsstapelbed kunnen 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar slapen. Van het eigen verandaatje stapt u zo door de achterdeur op een grasveld met vijgenboom en kweeperen. Bij mooi weer: de hele middag zon!

 • € 155,-
Drijvende kamer

De drijvende kamers

Direct naast Villa Augustus, in het Wantij, ligt een bijzonder kantoorschip uit 1903 afgemeerd. Ruim een eeuw lang deed het dienst voor scheepvaartbedrijven in de Rotterdamse haven. Nu hebben we er acht hotelkamers ingericht. Ze zijn via de tuin te bereiken. U valt er in slaap onder het altijd zachte, aangename gekabbel van het water en soms deinende golven.

 • € 155,-
Lantarenkamer

De Lantarenkamer

Deze speciale kamer op de bovenste verdieping van de toren geeft via een wenteltrap toegang tot de glazen lantaren op de top. Het uitzicht is hier werkelijk wijds te noemen: een panorama over Dordrecht. Bij helder weer is zelfs de Euromast in Rotterdam te zien! Hier ervaart u de bijzondere ligging van Dordrecht: een stad aan het water, waar drie rivieren samenkomen; de Noord, de Merwede en de Oude Maas. Een plek met spectaculair licht, prachtige luchten en vaak een onvergetelijke zonsondergang.

 • € 210,-
Giardino Segreto

Il Giardino Segreto

Een kamer in een geheime tuin.

Ssssttt...

Een eigen kamer in een ommuurde tuin, aan de rand van de boomgaard. Geïnspireerd op de grote Italiaanse buitenplaatsen waar de eigenaren vaak enorme feesten gaven en waar ze, voor als ze moe waren van het voortdurende feestgedruis en gasten die bezit namen van de tuin, een verscholen Giardino Segreto lieten aanleggen. Een geheime tuin waar ze even alleen konden zijn.
Stap maar binnen: hier heerst rust en stilte.
Meer kunnen we natuurlijk niet vertellen...

 • € 190,-

Honden

In het hotel zijn honden niet toegestaan. Wel zijn ze welkom in de markt, het restaurant en op het terras van het restaurant.

Roken

Roken kan uitsluitend op de terrassen rond het hotel en het restaurant.

En verder…

Kijk hier! De bijzondere hotelkamers van Villa Augustus!

En hier een overzichtsdocument (pdf) met alle informatie over onze verschillende hotelkamers. 

Meer weten? Het verhaal van Villa Augustus, over de geschiedenis van de watertoren en hoe het voor altijd Augustus aan het Wantij werd, kunt u hier lezen. Liever een rondleiding door het hotel, de tuin, de markt, de keuken en het restaurant? Dat kan ook! Net als een rondvaart langs het historische centrum van Dordrecht of naar de Hollandsche Biesbosch. 

Leuk! Villa Augustus werd in 2010 door uitgeverij Taschen verkozen tot een van de 72 mooiste plekken ter wereld om te overnachten. Hierbij verscheen ‘Taschen’s Favourite Hotels’ (uitverkocht).