hotel haasEen hotel in de watertoren aan het Wantij met 37 kamers.
20 kamers zijn gesitueerd in de watertoren.
Op iedere verdieping 4 kamers.
De kamers zijn licht en hebben alle een bijzonder uitzicht.

‘Eeuwen lang was het Groothoofd, niet ver van de Watertoren, op de noordpunt van Dordrecht, het trefpunt van reizigers, schrijvers en schilders. Ze keken uit over het magnifieke kruispunt van rivieren, waarboven wolken zich opstapelden. Velen beweerden hier het gezicht van Holland te hebben gevonden. Lucht, land en water zijn breed en ver in één oogopslag. De reflectie op de enorme waterplas geeft bovendien een bijzonder, ondefinieerbaar licht. Sommigen noemen het Dordts licht.’......

 
Kijkend uit de ramen van de kamers op het noordwesten met uitzicht op het Wantij kun je een deel van de rivieren volgen. De hotelgast zal daar de bovenstaande sensatie ten deel vallen. De zonsondergang is spectaculair te noemen. De kamers aan de zuidoost kant van het hotel hebben uitzicht op de moestuin. Een rustgevend tafereel: mensen die in de tuin werken en wandelen, met op de achtergrond het restaurant in het pompgebouw. Er zijn kamers in de bijgebouwen en kamers in de tuin: je stapt zo vanuit je hotel kamer de tuin in.
Dan zijn er nog twee bijzondere kamers: De Giardino Segreto; een geheime tuin, met een tuinhuisje. De kamer met het panorama uitzicht op het dak van de toren, overziet Dordrecht in een wijds uitzicht. Bij helder weer is de Euromast in Rotterdam te zien.

Kamerprijzen: De prijzen van de kamers zijn, afhankelijk van grootte en ligging, €125,- of €145,- per nacht.
De twee speciale kamers zijn €190,- per nacht. De prijzen zijn exclusief ontbijt. Alle kamers zijn voor twee personen.